Ishigaki kebari

Toimitusaika: 3-5 päivä(ä)

Kuvaus

Ishigaki kebari- perho on niin sanottu ankkuriperho, joka pidetään (eli siis ankkuroidaan) tiettyyn kohtaa virtavedessä. Tällainen kohta voi olla esimerkiksi kiven taustasta.
Olen kokenut useita onnistumisia alavirran suunnasta tapahtuvassa kalastustyylissä, jolloin kiven taakse muodostuvan akanvirran avulla perho pysyy paikoillaan.

Tämä malli on hyvin yksinkertainen, mutta tehokas. Perho rakentuu kahdesta materiaalista, mustasta sidontalangasta sekä grizzle- höyhenestä.
Monesti olen mieltänyt, että kala ottaa tämän perhon muurahaisena joita valuu viran vietävänä.

Ishigaki kebari/ kalastustekniikasta voit lukea lisää: "How to Fool Fish with Simple Flies: The Secret Science Behind Japanese "Kebari" and Euro-Nymph Patterns"- kirjasta.

Tenkara- kalastuksen olennaisin kulmakivi on kalastuksen yksinkertaisuus ja tämä pätee myös käytettäviin perhoihin ja niiden perhonsidontatekniikkaan.


Välineet/ kalastustekniikka:

  • Heittosiimana Keigu direct line tai Level line (pituus/ paksuus vavan ominaisuuksien mukaisesti), peruke fluorocarbon 4-6ft
  • Perho heitetään ylävirran suuntaan, esimerkiksi kiven taakse muodotuneeseen peiliin/ akanvirtaan
  • Vavan kärki pidetään mahdollisimman ylhäällä, vain perukesiima koskettaa veden pintaan
  • Perhoa pyritään pitämään paikoillaan, kalastaja elävöittää perhon liikkeitä pienillä vavankärjen nostoilla/ laskuilla.


Tilausperho, toimitus 3-5 päivässä.