Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

Tenkara- kalastustekniikka

Tenkara kalastajalla on käytössään pitkä (8ft-14ft) ja kevyt teleskooppi- vapa, heittosiima on noin vavan mittainen minkä jatkeena on peruke (4-6ft) sekä perho (japaniksi Kebari).

Kalastajan on edettävä joella rauhallisesti ja tarjota pinta-/ uppoperhoa lähialueelle mahdollisimman
tarkasti kalan oletettuun olinpaikkaan.

Kirkaan värinen heittosiima on helposti havaittavissa kalastuksen aikana. Yleisimmät siiman värit (Level Line) on kirkas keltainen/ oranssi tai pinkki.

Tenkarassa perhonheiton/ siimanhallinnan oppii helposti, perhon tarkkuusheiton kehittäminen ei lopu koskaan. Tenkara vavalla heitettäessä vavan kärki liikkuu likimain klo 12 - 02 välillä ja perhoa tarjotaan kalan näkökenttään vapaasti uittamalla.Heiton jälkeen heittosiima pyritään pitämään irti vedestä, vain peruke koskettaa veden pintaa ja perho kulkee veden pinnalla/ upoksissa.Ylävirtakalastuksessa vavan kärkeä nostetaan koko ajan ylöspäin, jolloin tuntuma perhoon paranee ja löysän siiman määrä vedessä vähenee --> vastaiskun teko nopeutuu/ tartutus paranee.
Maltti on valttia kalan västyksen aikana, sillä Tenkara kalastajalla ei ole käytössä kelaa missä olisi lisää siimaa. Näin ollen hän joutuu joskus siirtymään kalan perässä. Käytäntö on opettanut, että monesti kala jää lähialueelle pyörimään, jolloin siirtoaskelia ei pahemmin tarvitse ottaa.
Kalan väsytys tapahtuu vavan taipuisan kärjen ansiosta, väsytyksen loppuvaiheessa kalastaja siirtää vapakäden mahdollisimman taakse, jolloin hän pystyy haavitsemaan kalan vedestä tai vaihtoehtoisesti kalastaja siirtyy rantaan ja rantauttaa kalan sopivaan rantaveteen.