Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

"From the skies"

Gillien ensiaskeleet Tenkara- polulla

Kuljin pienen joen rantaa perhovapa kädessäni ja tarkkailin joen pinnalla viistäviä vesiperhosia ja niitä syövien taimenten käyttäytymistä.
Paikka oli tuttu, olin kulkenut näitä samoja polkuja liki 20- vuoden ajan.
Näiden vuosien aikana tämän paikan kalojen ruokailutottumukset sekä niiden kalastukseen soveltuvat kalastusvälineet/ ottiperhot oli tullut minulle hyvinkin tutuksi.
Istahdin tutun kannon päähän ja jatkoin hitaasti soljuvan joen tarkkailua. 
Taimenet oli hakeutunut tutuille asentopaikoilleen ja sieltä käsin ne noukkivat tarkasti jokaisen munimaan laskeutuneen vesiperhosen. 
Minulla ei ollut kiire aloittaa taimenten kalastamista, halusin vain tarkkailla luontoa ja olla osa sitä.

Ajatukseni kulkeutui selässäni olevan repun sisältöön, missä oli kaikenlaista tavaraa 2 tunnin kalareissua varten. Kahluutakin taskut pullistelivat lukemattomista perhorasioista, vara-heittosiimoista, french leader- siimoista, erityyppisistä/ paksuista perukesiimoista, kellunta-aineista, uv- liimasta, pikaliimasta ja lisäksi rintataskun ulkopuolella killui jojo mistä roikkui erilaisia pientarviketta.

Eikä "pulleaa" ja jossain määrin ahdistavaa tunnelmaa helpottanut yhtään alkava vesisade, rinnassa roikkuva action kamera tai taskussa pirisevä puhelin.

Huomasin, että ajatukseni oli siirtynyt ruokailevista taimenista kaikenlaisen materiaalisen tavaramäärän sokkeloihin.

Päätin riisua edellä kuvatun "taisteluvarustuksen" päältäni ja sammutin puhelimen.

Olo keveni heti ja tunsin olevani vapaa jatkamaan joen tarkkailua. Nyt minun ei tarvinnut miettiä sitä suunnatonta tavaramäärää ympärilläni, sain keskittyä olennaiseen, elämään jokivarressa.

Taimenet jatkoivat ruokailua lähes jalkojeni juuressa, katsoin perhovapaani, kelaa ja sinne ladattua WF- siimaa. Pohdin kokonaisvaltaisesti perhokalastustyyliäni joka oli vuosien varrella muodotunut tietynlaiseksi, heittotyyliä ja miten kaloja yleensä pyydän ja mistä niitä saan.

Siitä se ajatus sitten lähti, muistin hämärästi kuulleeni/ lukeneeni Tenkara- kalastuksesta. Kotia kohden ja tiedon etsintä alkoi.

Gillie Slovenian maisemissa

Yli 35- vuotta sitten aloitin perhokalastusharrastukseni kuuntelemalla perhokalastuskokemusta omaavia henkilöitä, opiskelemalla perhojen sidontaa ja lukemalla alan kirjallisuutta.

Kun perhorasiat alkoivat pikkuhiljaa täyttymään, opasti perhokalastusoppi-isäni minut perhokalastuksen heitto-/ kalastustekniikoiden saloihin. Perhokalastusharrastukseni sai tuulta siipien alle kun vanhempani tuki harrastustani kaikilla mahdollisilla tavoilla.

Tämä toimintamalli soveltui minulle hyvin, pidin rauhallisesta etenemisestä tämän harrastuksen parissa, voisin jopa sanoa että kasvoimme yhteen.
Heti alkuhetkistä alkaen perhokalastus antoi minulle uskomattoman tunne-elämyksen, se tunne jatkuu edelleen.

Olen nyt aloittanut tutustumisen Tenkara- perhokalastustapaan samoilla periaatteilla kuin aikaisemmin.

Seuraavana keväänä (2014) hakeuduin alaa harrastavien ihmisten pariin opiskelemaan Tenkara- kalastusta, kuuntelemaan tarinoita ja hakemaan vahvistusta tälle uudelle suuntaukselleni. Tämä matka oli erittäin antoisa ja huomasin Tenkara- kalastuksen kiehtovuuden lisääntyneen.

Tätä kirjoitaessani olen nyt tämän uuden kalastuspolun alkupäässä, mitä edestäni löydän, selviää myöhemmin.

Ari/ Gillie